Connect with us

Regional

„Copilăria în comunism”, la Muzeul Olteniei

Published

on

Muzeul Olteniei vernisează vineri, 20 decembrie 2019, ora 11:00, în spațiul expozițional de la sediul Secției de Istorie-Arheologie, expoziția temporară „Copilăria în comunism”.

La trei decenii distanță de la Revoluția din 1989, specialiștii Secției de Istorie-Arheologie vin în întâmpinarea publicului cu o expoziție dedicată copiilor și adulților, printr-o încercare de recuperare a memoriei vieții trăite în comunism. 

Vizitatorii vor avea posibilitatea, prin intermediul  pieselor expuse, să-și amintească (în cazul celor trecuți de 40 de ani), sau să vadă pentru prima dată (în cazul celor mai tineri), ce a însemnat să fii copil într-o perioadă în care familia și comunitatea erau supuse unui control politic și polițienesc excesiv.

De la jocurile „Nu te supăra, frate!” și „Dacii și romanii”, la revista „Cutezătorii”, de la datul cu săniuța pe derdeluș la odele închinate cuplului Ceaușescu, încercăm să (re)descoperim cum era viața unui copil împărțită între familie, școală, prieteni și Partid. Numai așa vom putea fi capabili să înțelegem ce am avut, ce am pierdut și ce am câștigat în urmă cu 30 de ani.   

Toate piese expuse cu această ocazie, au fost obținute de Muzeul Olteniei în urma unei campanii de donații derulate de-a lungul întregului an, la care au contribuit numeroși craioveni și nu numai.

Expoziția este dedicată memoriei tuturor acelor copii care au murit în timpul Revoluției din Decembrie, 1989.