Connect with us

Fapt divers

„Fixeur” lungmetrajul lui Adrian Sitaru, premiera mondiala la Festivalul de Film de la Toronto

„FIXEUR” proiectat în premieră mondială pe 9 septembrie la TORONTO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Published

on

Cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, „Fixeur” va avea premiera mondială săptămâna viitoare în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite și Canada – Toronto International Film Festival (8-18 septembrie 2016).

Adrian Sitaru

Adrian Sitaru

„Fixeur” va avea premiera de gală vineri, 9 septembrie, de la ora locală 21.30 (Scotiabank 10), proiecțiile de presă fiind programate pe 10 septembrie de la ora 14.30 (Scotiabank 7) și pe 14 septembrie de la ora 11:00 (Scotiabank 10). Lungmetrajul va putea fi văzut și pe 11 septembrie de la ora 13:45 (Scotiabank 8) dar și pe 17 septembrie de la ora 18:00 (TIFF Bell Lightbox Cinema 3).

Pelicula, având un scenariu semnat de Adrian și Claudia Silișteanu, va fi proiectată în programul Contemporary World Cinema, alături de alte 34 de producții, printre care amintim de „Death in Sarajevo”, filmul cu care Danis Tanovic a câștigat în acest an Marele Premiu al Juriului la Berlinale.

Premiera mondială va avea loc în prezența regizorului Adrian Sitaru, actorului Tudor Istodor dar și a producătorului Anamaria Antoci.

Prezența echipei la Toronto International Film Festival este susținută de Institutul Cultural Român.

„Fixeur” spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenței France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Din distribuție fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca.

Fixer_04

 

„Fixeur” este un film despre abuz și manipulare, dar și, poate chiar mai mult, un film despre dualitatea sistemului nostru de valori. Lucrând la acest film, am realizat cât de mult, impulsionat de dorința de a atinge perfecțiunea, orbit de preceptul care mă autoriza să pun arta înaintea vieții, mi-am abuzat câteodată actorii și colaboratorii”, declară Adrian Sitaru. ”Să te joci cu emoțiile actorilor pentru singurul scop de a obține reacții autentice în timpul filmărilor, să minți echipa ca să obții efecte dramatice, acestea toate sunt semne clare ale manipulării”, mai completează regizorul.

Imaginea a fost semnată de Adrian Silișteanu, montajul Mircea Olteanu, de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, scenografia Gina Călin, costume Adina Bucur, producători Anamaria Antoci și Adrian Silișteanu, co-producător Jean des Forêts.