Connect with us

National

PROIECTE GAUDEAMUS 2016 – RADIO ROMÂNIA

GAUDEAMUS, în beneficiul bibliotecilor publice din România.

Published

on

Proiectul „Cărţile se întorc acasă”: campanie de donaţie de carte derulată pe parcursul Târgurilor

GAUDEAMUS, în beneficiul bibliotecilor publice din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 150.000 de volume au ajuns, prin generozitatea expozanţilor şi vizitatorilor GAUDEAMUS în peste 350 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România. Campania va continua şi pe parcursul Târgului Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură; donaţiile de carte se primesc în intervalul 16 – 19 noiembrie la Romexpo, zilnic între orele 10.00 şi 20.00. Fondul de carte astfel constituit va avea ca destinaţie biblioteci ……………………………………………….

Invitaţi de nota 10: Olimpicii României – un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României. La GAUDEAMUS 2016, 13 elevi din Bucureşti, medaliaţi la concursuri internaţionale pe diverse discipline, vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi care va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, ora 14.00, la standul Dacia. Premiile vor fi oferite de Radio România şi Dacia.

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”

Iniţiat de Radio România, sub numele scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului GAUDEAMUS, concursul se află la a 14-a ediţie şi urmăreşte să retrezească interesul pentru lectură al elevilor de liceu. Finala naţională 2016 va avea loc în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 11.00, la Bursa de Contacte (nivel 3.20). Participanţii sunt câştigătorii etapelor zonale organizate de-a lungul anului în întreaga ţară de studiourile regionale Radio România.

Tombola GAUDEAMUS

Derulată pe parcursul târgului, pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, Tombola GAUDEAMUS oferă vizitatorilor ediţiei ocazia de a câştiga numeroase premii atractive: 3 premii în valoare de câte 4.500 lei, acordate pe carduri prepaid şi 10 eBook reader oferite de BRD Groupe Société Générale; 3 vouchere pentru realizarea unei foto-cărţi oferite de CEWE România. Câştigătorii premiilor vor fi stabiliţi prin tragerile la sorţi care vor avea loc zilnic, în incinta târgului. Regulamentul tombolei este disponibil în incinta târgului şi pe www.gaudeamus.ro.

 

SECŢIUNI TRADIŢIONALE ŞI EXPOZIŢII

 

Carte şi multimedia – modulul de bază al fiecărei ediţii, o adevărată oglindă a pieţei naţionale pe acest segment, care reuneşte oferta la zi de carte tipărită şi electronică, muzică, film, cursuri interactive, de la cele mai importante edituri din ţară şi de peste hotare. Datorită diversităţii categoriilor şi numărului ridicat de participanţi la fiecare ediţie, domeniile de interes reprezentate sunt extrem de diverse, de la materiale şi software educaţional pentru copii, literatură de toate genurile până la studii de specialitate de un înalt nivel ştiinţific.

Bursa Educaţia, ajunsă la a 19-a ediţie, este o secţiune permanentă rezervată instituţiilor de învăţământ româneşti şi străine, de toate nivelurile, invitate să-şi prezinte oferta educaţională şi editorială. (nivelul 7.70)
Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creangă”, ediţia a 13-a, una dintre cele mai dinamice şi interactive secţiuni ale Târgului, va fi punctul de atracţie numărul 1 pentru cei mai mici vizitatori ai Târgului GAUDEAMUS. Atelierul de creaţie GAUDEAMUS, amenajat în colaborare cu Display Group, într-un stil atractiv şi ludic, potrivit vârstei lor, îi aşteaptă pe toţi copiii prezenţi în târg cu activităţi creative organizate de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, cadouri şi numeroase alte surprize. (nivelul 3.20)

 

Expoziţia „Cartea, de la manuscris la tipăritură”, organizată în colaborare cu Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște. Toţi cei interesaţi de începuturile şi evoluţia culturii scrise vor putea admira, în cadrul expoziției, manuscrise și carte veche (sec. XVII – XVIII), dar și călimări de brâu, ornamente tipografice și xilogravuri din colecțiile muzeului. Tot aici, pe lângă faptul că vor afla informații despre modul în care se realizau cărțile manuscris în Evul Mediu, vizitatorii îşi pot încerca talentele de caligraf, folosind instrumente și suporturi de altădată  într-un scriptorium amenajat în cadrul expoziţiei. (nivelul 7.70, 385)

Salonul Naţional de Inventică
Aflat la cea de a 14-a ediție, „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică Pentru Tineret” aduce viitorul mai aproape și dezvăluie calea către lumile incredibile ale imaginaţiei și ingeniozității.
Peste 60 de tineri, curioși și creativi, vor prezenta anul acesta invenţii fascinante și originale, în cadrul celor trei secţiuni dedicate: Ştiinţe Aplicate (mecanică, electrică, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.), Tehnologia Informaţiei (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi informaţiile, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile), Tehnologii ale Viitorului (robotică, graphic design, arhitectură futuristă etc.)
(nivelul 7.70, 382)

Expoziţia „Pagini din istoria radioului”, organizată pentru a treia oară în colaborare cu Asociaţia Radioclubul României, prezintă, în fotografii documentare şi în exponate reale, pentru curioşi şi pasionaţi de toate vârstele, o interesantă şi succintă trecere în revistă a mai multor etape din evoluţia radioului şi a aparatelor de radio de-a lungul timpului. (nivel 7.70, 396)

Proiectul ,,Bucureștiul Nevăzut
Proiectul scoate la lumină cartierele necunoscute ale orașului prin lucrări de pictură. Început printr-o vizită de documentare în cartierele periferice din București și urmat de patru expoziții remarcabile, proiectul ,,Bucureștiul Nevăzut” oferă publicului iubitor de artă lucrări ce vorbesc despre locuri, oameni, istorie și emoție.

Cu scopul de a face cunoscut patrimoniul nevăzut al capitalei, șapte artiști contemporani români – Sanda Buțiu, Daniela Donțu, Mihail Gavril, Mirela Hagiu, Marilena Murariu, Nadejda Lungu și Silviu Parascan – au realizat lucrări emblematice pentru istoria arhitecturală și culturală a cartierelor periferice bucureștene. (Bursa de Contacte, nivel 3.20, 127)

ULTIMA ORĂ

man and woman working in a laboratory man and woman working in a laboratory
Regional4 minute ago

Dotări noi pentru laboratoarele de științe din școlile craiovene (AUDIO)

Elevii din școlile din Craiova se pregătesc să beneficieze de o nouă oportunitate în procesul lor educațional, cu dotări noi...

Info Trafic30 de minute ago

Restricții de trafic pe DN 7 și DN 7 CC, pentru efectuarea de lucrări

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în cursul zilei de astăzi, până la ora 18.00, circulația se...

Sport39 de minute ago

FCU Craiova 1948 învinge Universitatea Cluj și urcă în clasament sub conducerea antrenorului Eugen Trică

FCU Craiova 1948 a reușit să părăsească ultimul loc al clasamentului după o victorie impresionantă împotriva Universității Cluj, cu scorul...

Sport48 de minute ago

Rapid – Universitatea Craiova: Meciul de la vârf din Liga 1

Un duel incitant este așteptat, astăzi de la ora 20:30, între două echipe de tradiție din Liga 1, Rapid și...

National57 de minute ago

Dezbaterea asupra limitării publicității la țigările electronice și extinderea duratei mandatelor aleșilor locali pe agenda deputaților

Limitarea publicităţii la ţigările electronice şi creşterea duratei mandatelor aleşilor locali de la 4 la 5 ani, se află, luni,...

Nationalo oră ago

Gabriela Firea și Sebastian Burduja și-au depus candidaturile pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea şi-a depus, ieri, la Biroul Electoral Municipal candidatura pentru Primăria Capitalei din partea PSD. Ea a declarat că...

tick on wavy yellow leaf in daytime tick on wavy yellow leaf in daytime
Nationalo oră ago

Căpușele devin active mai devreme în acest an din cauza vremii calde: Recomandări pentru prevenirea mușcăturilor

Căpușele au devenit active mult mai devreme în acest an din cauza vremii deosebit de calde. Aceste insecte afectează În...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON