Connect with us

Regional

Published

on

Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, în colaborare cu Opera Română Craiova, organizează sâmbătă, 09 noiembrie 2019, de la ora 19:00, Concertul extraordinar „Comori ale Romanței”. Vor evolua, pe scena Filarmonicii din Craiova, Olguța Berbec, Gheorghe Procop, Zorina Bălan, Ioana Dincu , Samuel Barani, Alina Mavrodin Vasiliu, Daniela Nane și Cristina Munteanu. Acompaniază orchestra Operei Române Craiova, dirijor Marius Hristescu.

Centrul Cultura pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște a inițiat PROGRAMUL NAȚIONAL DE CONCERTE „Comori ale Romanței”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în cadrul căruia vor fi organizate concerte de romanță în zone istorice ale țării, pentru a celebra prin Romanță Patrimoniului poetic național și Anului omagial al Satului românesc.

Programul constă într-o serie de concerte de Romanţe, susţinute în mari oraşe din România și din Republica Moldova, cu orchestre profesioniste, la care participă laureaţi ai Festivalului Naţional „Crizantema de aur”, alături de prestigioşi interpreţi de romanţe din fiecare zonă istorică. Parteneri ai programului sunt instituţii muzicale profesioniste și centre judeţene de cultură din România și Republica Moldova.