Este o legumă medicament care alături de varză, gulii şi conopidă are proprietatea de a proteja corpul de cancer.
„Există un fitonutrient minunat în broccoli care luptă cu cancerul. Într-un studiu de laborator, cercetătorii au luat celule expuse la compuşi cancerigeni şi au “picurat” puţin broccoli pe ele. Rezultat imediat? ADN-ul nu a mai suferit mutaţii. Şi mai există un flavonoid tot în broccoli, care poate reduce riscul de atac de cord fatal cu o treime”, explică Dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.
De asemenea, trebuie să reţii că cu cât este mai închisă nuanţa de verde a legumelor pe care le consumi, cu atât mai extraordinară este leguma respectivă, explică specialistul care recomandă un consum regulat de fasole verde, castraveţi, spanac, salate verzi, sparanghel, broccoli, varză de Bruxelles, pătrunjel şi varză.
Seminţele de cânepă
Atât seminţele, cât şi uleiul de cânepă presat la rece au un efect benefic în corp, stimulând producţia melatoninei care a fost îndelung studiată şi s-a demonstrat că încetineşte şi stopează dezvoltarea tumorilor canceroase. Numeroase studii realizate până în prezent au arătat că în unele forme de cancer, efectul a fost atât de puternic încât s-a ajuns la remisia tumorilor, scrie site-ul Naturalon.com
Algele marine
Algele kombu, arame, nori şi wakame sunt doar câteva dintre superalimentele recunoscute pentru efectul lor anticancerigen. Aceste alge marine furnizează un conţinut ridicat de minerale (calciu, fier, magneziu), antioxidanţi şi s-a demonstrat că au un efect antiinflamator în corp. Protejând corpul de reacţiile inflamatorii, algele marine constituie o armă puternică de luptă împotriva cancerului.
Usturoiul