Connect with us

Fapt divers

9 alimente care previn cancerul

Published

on

Numeroase cercetări au scos la iveală capacitatea anumitor alimente de a inhiba angiogeneza, adică procesul prin care se împiedică dezvoltarea tumorilor, înfometând celulele afectate şi împiedicând formarea unor vase noi de sânge care hrănesc cancerul.

Iată o listă cu cele mai bune alimente care distrug cancerul şi pe care ar fi bine să le incluzi în alimentaţia ta:

Turmericul

Îl găseşti mai mult sub formă de pulbere şi este recunoscut de secole pentru efectul său protector. Datorită curcuminei din conţinutul său, turmericul este unul dintre cele mai puternice alimente care împiedică dezvoltarea cancerului şi a metastazelor. Peste 700 de studii care au fost făcute pe turmeric au scos la iveală faptul că acest aliment distruge cancerul şi este un adevărat medicament pentru întregul organism.

Strugurii negri

Atât strugurii negri, cât şi vinul roşu conţin o cantitate mare de resveratrol, o substanţă care a fost îndelung studiată şi s-a dovedit că distruge cancerul.

„Resveratrolul acţionează asupra unor gene (numite sirtuine) care sunt cunoscute ca protectoare ale celulelor sănătoase împotriva îmbătrânirii. Poate, de asemenea, să încetinească cele trei stadii de dezvoltare ale cancerului – iniţierea, stimularea şi progresia – prin blocarea acţiunii factorului NF-KappaB”, susţine medicul David Servan Schreiber în cartea sa „Anticancer”.

De asemenea, în sâmburii de strugurii negri se găseşte proantocianidină, o substanţă care reduce producţia de estrogen, împiedicând apariţia cancerului la sân şi prostată.

Spirulina

Pentru că spirulina conţine o cantitate mare de pigment vegetal numit ficocianină, ea are rolul de a inhiba formarea cancerului. S-a demonstrat ştiinţific că spirulina poate stopa evoluţia celulelor canceroase, datorită acestui compus anticancerigen. De asemenea, chlorella este o altă algă cu un conţinut uriaş de clorofilă care neutralizează toxinele din corp, dovedindu-se a avea un efect puternic anticancerigen.

Rozmarinul

S-a demonstrat că multe plante din familia labiatelor au un efect puternic anticancerigen. Aici intră menta, cimbrul, oregano, maghiranul, busuiocul şi rozmarinul. Datorită unor substanţe din conţinutul lor, toate aceste plante acţionează asupra mai multor tumori, împiedică răspândirea lor şi le provoacă moartea. Însă, rozmarinul are ceva în plus, după cum susţine medicul David Servan Schreiber în cartea sa „Anticancer”. „Carnosolul, prezent în rozmarin, afectează şi limitează  capacitatea celulelor canceroase de a invada ţesuturile învecinate. În momentul în care de vine incapabil să se răspândească, cancerul îşi pierde caracterul virulent”, explică specialistul.

De asemenea, cercetătorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au arătat că extrasul de rozmarin ajută substanţele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat că acest extras scade rezistenţa celulelor de cancer mamar în faţa acţiunii chimioterapiei.

Rodiile

Conţin substanţe puternice care au efect anticancerigen. În urma cercetărilor efectuate în laborator s-a constatat că aceste substanţe care se găsesc în rodie au capacitatea de a bloca aromataza, o enzimă implicată în producţia de estrogen.

Broccoli

Este o legumă medicament care alături de varză, gulii şi conopidă are proprietatea de a proteja corpul de cancer.
„Există un fitonutrient minunat în broccoli care luptă cu cancerul. Într-un studiu de laborator, cercetătorii au luat celule expuse la compuşi cancerigeni şi au “picurat” puţin broccoli pe ele. Rezultat imediat? ADN-ul nu a mai suferit mutaţii. Şi mai există un flavonoid tot în broccoli, care poate reduce riscul de atac de cord fatal cu o treime”, explică Dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.

De asemenea, trebuie să reţii că cu cât este mai închisă nuanţa de verde a legumelor pe care le consumi, cu atât mai extraordinară este leguma respectivă, explică specialistul care recomandă un consum regulat de fasole verde, castraveţi, spanac, salate verzi, sparanghel, broccoli, varză de Bruxelles, pătrunjel şi varză.

Seminţele de cânepă

Atât seminţele, cât şi uleiul de cânepă presat la rece au un efect benefic în corp, stimulând producţia melatoninei care a fost îndelung studiată şi s-a demonstrat că încetineşte şi stopează dezvoltarea tumorilor canceroase. Numeroase studii realizate până în prezent au arătat că în unele forme de cancer, efectul a fost atât de puternic încât s-a ajuns la remisia tumorilor, scrie site-ul Naturalon.com

Algele marine

Algele kombu, arame, nori şi wakame sunt doar câteva dintre superalimentele recunoscute pentru efectul lor anticancerigen. Aceste alge marine furnizează un conţinut ridicat de minerale (calciu, fier, magneziu), antioxidanţi şi s-a demonstrat că au un efect antiinflamator în corp. Protejând corpul de reacţiile inflamatorii, algele marine constituie o armă puternică de luptă împotriva cancerului.

Usturoiul

 

Conţine alicină, unul dintre cei mai puternic antioxidanţi. Studiile realizate până în prezent arată că alicina are capacitatea de a împiedica dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, consumul de usturoi crud şi zdrobit reduce cu 44% riscul de cancer pulmonar, arată un studiu apărut în American Association for Cancer Research.
sursa:eva.ro

ULTIMA ORĂ

boy running in the hallway boy running in the hallway
National14 ore ago

Vacanța de primăvară începe pentru aproximativ 3 milioane de elevi și preșcolari

Astăzi marchează începutul vacanței de primăvară pentru aproximativ 3 milioane de elevi și preșcolari din întreaga țară, care sărbătoresc acest...

Regional14 ore ago

Simpozion dedicat lui Matei Basarab la Ocnele Mari, Vâlcea

Ocnele Mari din județul Vâlcea se pregătesc să găzduiască un simpozion special dedicat Domnului Țării Românești, Matei Basarab, cu ocazia...

Regional14 ore ago

Dezinsecția aeriană va începe la Craiova în prima săptămână din mai

Autoritățile locale din Craiova au anunțat că dezinsecția aeriană a domeniului public al municipiului va începe la începutul săptămânii viitoare....

Regional14 ore ago

Șantierul pentru noul Spital Regional de Urgență de la Craiova a fost deschis astăzi

Astăzi, pe 26 aprilie, a fost inaugurat șantierul pentru construcția noului Spital Regional de Urgență de la Craiova, proiect ce...

boy sitting with brown bear plush toy on selective focus photo boy sitting with brown bear plush toy on selective focus photo
Regional15 ore ago

Anchetă în Gorj: Minor de 6 ani presupus vândut în Germania de către familie

Procurorii DIICOT fac anchetă în Gorj, unde se presupune că un minor în vârstă de 6 ani din comuna Dănciulești...

Regional15 ore ago

Peștișani: Lansarea TEEN ART MUSEUM: Un muzeu digital dedicat vieții și operelor lui Constantin Brâncuși

Astăzi, Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani au lansat proiectul TEEN ART MUSEUM, o inițiativă...

Regional15 ore ago

Jandarmeria Gorj recrutează tineri pentru înscrierea în școlile militare de subofițeri

Jandarmeria Gorj oferă oportunități pentru tinerii dornici să urmeze o carieră în domeniul militar. În contextul concursului de admitere în...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON