DE ACTUALITATE

Ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură continuă

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 320.581,00 mii lei și se asigură de la bugetul de stat.

Împarte cu prietenii tăi

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a întocmit și lansat în dezbatere publică un proiect de HOTĂRÂRE pentru completarea art. 10 din Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Astfel, conform proiectului, suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 320.581,00 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură presupune aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare și se acordă sub formă de rambursare.

Instituţia publică responsabilă cu implementarea măsurilor cuprinse în proiectul de act normativ este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică

34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf, Rezonanță...

Închide