DE ACTUALITATE

Audierile patronului Fecebook, Mark Zuckerberg, în cele două camere ale Congresului american continuă să aibă efecte şi reacţii

Audierile patronului Fecebook, Mark Zuckerberg, în cele două camere ale Congresului american continuă să aibă efecte şi reacţii.

De exemplu, o altă reţea de socializare, Instagram, care îi aparţine tot lui Zuckerberg, a anunţat, ieri, că lucrează la o soluţie, prin care să le permită permită utilizatorilor să îşi descarce o copie a continuţului pe care l-au încărcat pe platformă, ceea ce va spori gradul de securizare şi de confidenţialitate a datelor. În cazul informaţiilor folosite în scop electoral de compania „Cambridge Analytica” – care ar fi accesat inclusiv date de pe paginile de facebook ale utilizatorilor din România – specialistul în ameninţări informatice de la Bitdefender, Bogdan Botezatu, a declarat pentru Radio România Actualităţi:


Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit luna trecută, când s-a aflat că şeful acestei companii, simpatizant al lui Donald Trump, a obţinut informaţii personale despre 50 de milioane de utilizatori Facebook, fără a avea permisiunea acestora.

Aceste date au fost folosite pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 din Statele Unite. Reprezentanţii Facebook au transmis că, de fapt, peste 70 de milioane de utilizatori au fost afectaţi numai în Statele Unite, alţi peste 2,5 milioane din Uniunea Europeană şi un milion din câteva ţări asiatice.

Zuckerberg a spus că intenţionează să intenteze un proces în urma scandalului „Cambridge Analytica”, mai ales că şi datele sale personale au fost folosite de această companie pentru a influenţa procesul electoral din Statele Unite.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: