DE ACTUALITATE

Campania door-to door de informare şi vaccinare ROR, la Strehaia

În urma campaniei, rata de acoperire vaccinală a crescut

Împarte cu prietenii tăi

Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, a organizat o campanie de informare şi vaccinare în judeţul Mehedinţi, cu sprijinul autorităţilor judeţene şi locale. În cadrul acestei campanii, la Strehaia, au avut loc o serie de acţiuni la care a participat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, împreună cu reprezentanţii celor două organizaţii partenere.

La acţiunea de astăzi au fost prezenţi şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică din opt judeţe învecinate.

La Liceul Tehnologic „Matei Basarab” din Strehaia a fost organizat un centru de informare pentru părinţi privind beneficiile vaccinării şi un centru de vaccinare, unde medicii de familie din Strehaia împreună cu medici voluntari au consultat şi vaccinat copiii.

În urma campaniei desfăşurate în cele două comunităţi din judeţul Mehedinţi, rata de acoperire vaccinală a crescut în interval de o lună, astfel:

În Strehaia, rata de vaccinare era de 11,3 % la 1 septembrie şi a crescut până astăzi la 60%. În urma campaniei care se desfăşoară astăzi la Strehaia, sperăm ca rata de vaccinare să crească până la peste 90%.

În satul Plopi, comuna Tâmna, rata de vaccinare înregistrată la 1 septembrie era de 6,9% şi a crescut azi la 97 %.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Rovana Plumb este noul ministru interimar al Educației

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire

Închide