DE ACTUALITATE

Elvis, mi te-ai lipit de suflet!

elvis

 

Poșta americană a anunțat azi lansarea în luna august unui nou timbru cu figura lui Elvis Presley, la peste 20 de ani de la punerea în vânzare a unei prime versiuni, în 1993, care a fost timbrul despre care s-a vorbit cel mai mult din istoria US Postal, informează AFP.

Cel supranumit ‘The King (‘Regele’) revine așadar, de această dată în cadrul unei serii, lansate în 2013, consacrate unor figuri emblematice ale muzicii, care i-a omagiat până acum, printre alții, pe Ray Charles, Jimi Hendrix și Janis Joplin.

Elvis Presley reprezintă ‘o continuare naturală’ a seriei de timbre, evoluția lui de la statul de american de origine modestă până la cel de legendă a rockului „continuând să aibă ecou pentru milioane persoane din întreaga lume”, a declarat directorul general al Serviciului Poștal al SUA, Megan Brennan.

Viitorul timbru va fi prezentat public la Graceland, proprietatea pe care celebrul cântăreț de rock ‘n’ roll a avut-o în Memphis (statul Tennessee), în data de 12 august, în cadrul manifestărilor organizate pentru comemorarea morții marelui artist la 16 august 1977, la numai 42 de ani.

În 1992, într-o încercare — încununată de succes — de a crea un eveniment, poșta americană a cerut publicului să aleagă prin vot imaginea lui Elvis care urma să apară pe un timbru, variantele fiind o poză din tinerețe și o alta, de la maturitate. Cu acea ocazie, unii conservatori au criticat această inițiativă, susținând că muzicianul nu merita o asemenea onoare din cauza viciilor lui. Campania — în care și-a exprimat preferința chiar și Bill Clinton, candidat pe atunci la funcția de președinte al SUA, pe care a deținut-o ulterior — a tranșat problema în favoarea imaginii din tinerețe, care s-a bucurat de un amplu succes.

Vânzarea de timbre și de diferite alte produse este foarte importantă pentru Serviciul Poștal al SUA, care se confruntă cu serioase dificultăți financiare și care nu beneficiază de subvenții publice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Agerpres

sursa foto: lametropole.com

%d blogeri au apreciat: