DE ACTUALITATE

Începe simularea evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a (audio)

180 000 de elevi

Împarte cu prietenii tăi

Ministerul Educaţiei organizează, începând de mâine, simularea evaluării naţionale pentru aproape 180 de mii de elevi de clasa a opta. Ministerul vrea să-i familiarizeze pe elevi cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul cursurilor şi să vadă care este nivelul de pregătire în această etapă. Felicia Mocanu are detalii:


Cadrele didactice din 1.100 de şcoli din 28 de judeţe şi din Bucureşti, membre ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, au decis să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională. Federaţia precizează că angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore pe care le au, dar şi a lipsei de răspuns din partea autorităţilor. În urma consultărilor, membrii de sindicat au cerut şi boicotarea simulării examenului naţional de bacalaureat, din perioada 19-22 martie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţional fac un apel către cadrele didactice să nu afecteze copiii prin demersuri „radicale” precum boicotarea simulării evaluării naţionale, care începe mâine. Ministerul le reaminteşte reprezentanţilor sindicali că sunt în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă şi, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanşeze conflicte de muncă.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cel puţin 3 morţi şi 21 de răniţi în urma prăbuşirii unui imobil în Polonia

Este posibil să mai fie oameni sub dărâmături

Închide