DE ACTUALITATE

Mehedinți. Doi români şi un sârb cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T., împreună cu lucrători C.S.O. Craiova şi beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, au descoperit într-o autoutilitară oprită în trafic, 23.000 de pachete cu ţigări. 

În data de 17.04.2019, ora 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, au fost oprite în trafic, pe raza localităţii Slatina, două autovehicule, un autoturism şi o autoutilitară, în care se aflau trei bărbaţi, doi cetăţeni români şi un cetăţean sârb.

În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, a fost descoperită, în compartimentul marfă, într-un spaţiu special amenajat în pereţi dublii, cantitatea de 23.000 pachete cu ţigări, diferite mărci, fără marcaje fiscale sau marcate necorespunzător.

Ţigările, în valoare totală de 276.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Totodată, cele două autoturisme, în valoare totală de 28.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi în vederea continuării cercetărilor. 

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T., în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: