DE ACTUALITATE

Pacienţii care au suferit un AVC doresc introducerea injecţiilor cu toxină botulinică

Este necesară modificarea legislaţiei.

Împarte cu prietenii tăi

Pacienţii care au suferit un accident vascular cerebral doresc introducerea injecţiilor cu toxină botulinică în terapia de recuperare.

Asociaţiile de pacienţi vor face în perioada imediat următoare demersuri către autorităţile sanitare – a spus, la o conferinţă de profil, preşedintele Societăţii Române de Prevenire şi Recuperare Medicală a Persoanelor cu AVC, Valentin Anei.

Specialiştii prezenţi la conferinţă au atras, însă, atenţia că administrarea toxinei botulinice trebuie corelată cu restul terapiei de recuperare şi că nu este recomandată tuturor pacienţilor.

Pe de altă parte, ei au mai spus că este necesară modificare legislaţiei deoarece, în prezent, un pacient beneficiază gratuit de numai 21 de zile de recuperare pe an.

Ultimele statistici arată că România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea prin accident vascular cerebral, iar cauzele sunt corelate, printre altele, cu deficitul de finanţare şi de cadre medicale – a arătat consilierul de stat pe probleme de sănătate, Diana Păun. În opinia sa, soluţia stă într-o abordare a bolilor cardiovasculare care să cuprindă de la prevenţie, tratament şi până la asigurarea calităţii vieţii pacienţilor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vaccinul ROR, cumpărat în regim de urgenţă (audio)

Stocurile s-au epuizat în 10 judeţe.

Închide