DE ACTUALITATE

S-a deschis târgul de miei la Craiova!

Singurul spaţiu autorizat din judeţul Dolj în care se va putea face atât comercializarea, cât şi sacrificarea mieilor de Paşte este cel amenajat de SC Piețe și Târguri Craiova în Piaţa Brestei din Craiova.

Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Brestei îşi desfăşoară activitatea începând de luni, 10 aprilie, şi până sâmbătă, 15 aprilie 2017, inclusiv, funcţionând pe aceleaşi principii ca un abator. Dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.

Sacrificarea se derulează între orele 8.30 – 17.30, fiind efectuată doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel sunt verificate de un medic veterinar, care le aplică marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor.

În acest punct de comercializare şi sacrificare pot fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, care trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Octavian Dobrișan

%d blogeri au apreciat: