DE ACTUALITATE

SUA își comemorează victimele

În SUA sunt comemorate astăzi victimele atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Împarte cu prietenii tăi

În SUA  sunt comemorate astăzi victimele atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 când, mii de persoane au fost ucise de teroriştii Al Qaeda care au deturnat patru avioane pentru a le folosi ca proiectile împotriva unor clădiri emblematice.

Cel mai recent monument,  dedicat celei de-a 16-a comemorări a victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 este construit  pe o plajă din oraşul Hempstead, de pe malul Oceanului Atlantic, din Long Island, statul New York  şi reprezintă un turn de oţel de peste 9 metri înălţime, cu plăci de granit pe care sunt gravate numele celor aproape 3.000 de oameni care au murit în atacuri. Pe o placă separată vor fi gravate numele celor 582 de poliţişti, pompieri, constructori şi voluntari care au petrecut zile şi chiar luni între rămăşiţele de la World Trade Center şi ale căror morţi, după ani de zile, au survenit din cauza toxicităţii cenuşei şi fumului. Placa are un spaţiu gol, pe care pot fi gravate numele celor care ar mai putea muri din aceleaşi cauze.

În locul unde a fost ridicat monumentul, la 11 septembrie 2001 s-au adunat oamenii urmărind  prăbuşirea turnurilor gemene World Trade Center .

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Proiectul de lege a manualului intră în dezbatere publică

De azi, Proiectul de lege a manualului a intrat în dezbatere publică.

Închide