Connect with us

Regional

Cum te poți feri de căpușe, ce este de făcut dacă ești, totuși, mușcat și care sunt riscurile? (INTERVIU)

Published

on

brown tick on green leaf

Cu temperaturile în creștere, riscul de mușcături de căpușă a crescut și el în Craiova. La Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, numărul pacienților care se prezintă cu această problemă a ajuns la o medie de 5 pe zi în ultimele săptămâni. În ciuda acestei situații, până acum, în acest sezon, nu s-a înregistrat niciun caz de boală Lyme în zonă.

Este esențial să știm cum să ne ferim de căpușe și cum să acționăm în cazul unei mușcături. Respectarea unor măsuri simple de prevenție, precum purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi în zonele cu vegetație densă, aplicarea de repelent pentru insecte și efectuarea de verificări regulate ale corpului după petrecerea timpului în aer liber, poate reduce riscul de mușcături de căpușă.

Cum te poți feri de căpușe, ce este de făcut dacă ești, totuși, mușcat și care sunt riscurile?

Ne răspunde la toate aceste întrebări dr. Livia Dragonu, medic infecționist în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Craiova.

În cazul unei mușcături, este important să îndepărtezi cât mai repede căpușa folosind un instrument special sau o pensetă și să consulți imediat un medic pentru a evalua riscurile și pentru a primi îngrijire adecvată. Deși riscul de boală Lyme este redus până în prezent în Craiova, este esențial să fim vigilenți și să acționăm prompt în cazul unei mușcături pentru a preveni eventualele complicații.

A consemnat Ionela Gherghe, Radio Oltenia Craiova

Sursă foto: arhivă – pexels.com