Connect with us

Regional

Sprijin pentru prima împădurire – sesiunea a II-a

În curând va fi lansată sesiunea 2/2017 de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”.

Published

on

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că în perioada 21 august – 06 octombrie 2017 pot depune  cereri de sprijin aferente schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității  pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020.

Alocarea financiară pentru sesiunea a II-a din anul 2017 a Schemei este de 50.000.000 euro.

Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanțare, este de 7.000.000 euro.

Înainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie să parcurgă etapele de identificare a suprafețelor care urmează a fi împădurite în IPA Online, de elaborare a proiectului tehnic de împădurire și de obținere a avizului pentru proiectul tehnic de la Garda Forestieră.

 Ghidul solicitantului, aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este publicat pe site-ul APIA.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: