DE ACTUALITATE

Românii din diaspora protestează  împotriva Guvernului

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene

Împarte cu prietenii tăi

Românii din diaspora protestează, astăzi, împotriva Guvernului, în Piaţa Victoriei din Capitală. După ora 16:00 au apărut și primele incidente. Au fost îmbrânceli între oameni, care fi fi încercat să intre în curtea Guvernului, și jandarmi. Forțele de ordine au folosit gazele lacrimogene. Două persoane au fost conduse la poliție.

Mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de astăzi. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale. Ei reclamă și demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, gafele premierului Viorica Dăncilă şi faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare, relatează News.ro.

Circa 1.500 de persoane sunt acum în faţa Guvernului. Protestatarii au fost împinși la o distanță de câțiva metri de gardul Guvernului. Unii dintre manifestanți au nevoie de îngrijiri medicale, o persoană fiind transportată cu targa de echipajele SMURD.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Românii pot folosi linia telefonică SOLVIT, pentru a reclama atunci când le sunt încălcate drepturile (audio)

Poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă

Închide