Connect with us

Muzica si film

11 lucruri mai puţin cunoscute despre Terminator 2

În așteptarea unor continuări care să revitalizeze legendara serie …

Published

on

 

Drepturile de producție ale seriei revin la Cameron în 2019, însă rămâne de văzut cât de repede se mișca cineastul, ținând cont de faptul că eforturile sale din această perioadă se îndreaptă spre noile filme Avatar.

În așteptarea unor continuări care să revitalizeze legendara serie (și să facă uitată nereușita lui Terminator: Genisys), iată câteva detalii inedite legate de producția lui Terminator 2 – un exemplu de sequel care a depășit așteptările fanilor și care rămâne și astăzi, la mai bine de 25 de ani de la lansare, unul dintre cele mai bune filme de acțiune făcute vreodată.

 

Robert Patrick nu a fost prima alegere pentru rolul lui T-1000

James Cameron și l-ar fi dorit în acest rol pe Billy Idol, însă un accident cu motocicleta l-a scos din cărți pe star.

Michael Biehn (cel care l-a interpretat în filmul original pe Kyle Reese) a fost și el luat în considerare, dar cineastul a hotărât că acest lucru ar induce în eroare publicul.

 

De ce tânărul John Connor nu foloseşte armele de foc

Cameron a declarat că găsește imaginea unui copil cu arma în mână de o „moralitate reprobabilă”.

Din acest motiv (deşi John apare transportând muniţie într-o magazie cu armament şi cercetează arsenalul), personajul lui Edward Furlong, John Connor, rămâne neînarmat. Furlong avea 13 ani la filmările lui Terminator 2.

Hasta la vista” a devenit „Sayonara”

Adaptarea la limba spaniolă a lui Terminator 2 s-a lovit de celebra replică a lui Arnorld „Hasta la vista, baby!”. Pentru că nu ar fi avut acelaşi impact, a fost înlocuită cu „Sayonara, baby!”.

 

Arnold a demonstrat că are replicile la el şi în afara filmărilor

În timpul filmărilor scenei din barul de motociclişti (unde Arnold Schwarzenegger apare în costumul lui Adam), o femeie a trecut de echipamentele de producţie şi a ajuns pe platoul de filmare, în bar, şi nu şi-a dat seama că se află alături de echipa de producţie, în toiul filmării.

Mirată să îl vadă pe actor stând la bar doar în bermude, s-a întrebat cu glas tare ce se întâmplă. Răspunsul actorului nu a întârziat. „Este seara stripperilor” , a replicat el.

 

8 luni pentru realizarea pe calculator a lui T-1000

Departamentul de grafică computerizată al Industrial Light & Magic a crescut de la şase la 36 de angajaţi pentru a face faţă volumului de muncă necesar pentru a-l crea pe T-1000.

5,5 milioane de dolari şi 8 luni de muncă s-au tradus apoi în doar 3,5 minute de ecran.

 

Cum a fost convins Arnold să joace în film

Pentru a accepta rolul, Arnold a primit din partea producătorului Mario Kassar un avion Gulfstream III aproape nou (în valoare de aproape 14 milioane de dolari).

 

Sora geamănă a Lindei Hamilton, dublura perfectă

Leslie Hamilton Gearren a interpretat-o pe Sarah când Linda a trebuit să apară drept versiunea T-1000 a personajului său.

Leslie a apărut şi într-o scenă ceva mai elaborată – ce a căzut însă la montaj – în care Sarah Connor opera direct pe craniul Terminatorului. Scena i-a plăcut atât de mult lui Arnold, încât s-a certat cu Cameron, încercând să îl convingă să o păstreze.

 

De ce nu a vrut Hamilton să mai joace şi în Terminator 3: Rise of the Machine

Pentru Terminator 2 s-a antrenat trei ore pe zi, şase zile din săptămână, cu 13 săptămâni înainte de filmare. Antrenamentul său a inclus şedinţe de judo şi lecţii speciale alături de un comando israelian pentru a învăţa tactici militare complexe. A ţinut un regim strict, fără grăsimi, în urma căruia a slăbit peste 5 kg.

În plus, auzul la una dintre urechi i-a fost permanent afectat în urma zgomotoasei scene de luptă din lift, deoarece, după o pauză de filmări, a uitat să îşi pună din nou dopurile de urechi.

 

„Oţelul lichid” şi transpiraţia falsă

Substanţa utilizată în loc de oţel lichid (ce ar fi fost mult prea periculos de folosit) trebuia să fie păstrată la o temperatură scăzută pentru a avea densitatea necesară.

Acest lucru a însemnat că temperatura pe platoul de filmare a fost departe de a fi una confortabilă. Pentru unele scene, a fost nevoie de un spray special, pentru ca actorii să pară transpiraţi.

 

Mânuirea armei pe motocicletă a fost dureroasă pentru Arnold

Pentru scena urmăririi pe motocicletă (când T-1000 porneşte după John la volanul unui camion, iar Terminatorul îi urmează), Arnold a avut destul de mult de suferit, deoarece, pentru că nu a putut purta o mănuşă când îşi reîncărca arma (rotind-o), degetele sale rămâneau adesea blocate în mecanismul de tragere…

Şi-a jupuit pielea de pe degete de nenumărate ori, până ce a reuşit să facă cursiv mişcarea – trebuia să facă asta în vreme ce controla şi motocicleta Harley, iar James Cameron îi dădea indicaţii în ce direcţie trebuia să privească, pentru a nu strica cadrul.

 

Succesul memorabil al sequel-ului

Dacă pelicula originală a avut un succes modest la box office în 1984, sequel-ul a reuşit să atingă această cifră în primele două zile de la lansare.

A fost, la acea vreme, pelicula cu cel mai mare buget de producţie (102 milioane) şi a devenit filmul cu cele mai mari încasări ale anului 1991.

 

sursa:cinemagia.ro