Connect with us

Fapt divers

27 aprilie – ziua in care a fost creat Universul?

Potrivit matematicianului si astronomului german Johannes Kepler, universul a fost creat astazi!

Published

on

„Acolo unde ești se află lumea întreagă” spunea William Shakespeare, marele contemporan al lui Johannes Kepler cel care a lansat teoria conform căreia Universul a fost creat pe 27 aprilie 4977 înainte de Hristos.

Matematicianul și astronomul german Johannes Kepler, considerat fondatorul științei moderne, s-a născut pe 27 decembrie 1571 în Weil der Stadt, Germania și a devenit celebru pentru explicațiile sale științifice cu privire la mișcarea planetelor. În timpul facultății a fost fascinat de teoria astronomului polonez Nicolaus Copernicus (1473-1543) prin care acesta încercase să demonstreze că Soarele, si nu Pământul, se află în centrul sistemului nostru solar, așa cum se credea la acea vreme.

În perioada în care Shakespeare punea în scenă piesa Julius Caesar la Globe Theatre din Londra, anul 1600, Kepler a plecat la Praga pentru a-și pune în practică studiile de astronomie și de matematică și pentru a cerceta planeta Marte. Când a aflat despre fizicianul și astronomul italian Galileo Galilei (1564-1642), un alt mare contemporan, si despre telescopul inventat de el, a început o corespondență cu acesta, iar în câțiva ani a obținut un telescop ceea ce i-a permis să-și perfecționeze cercetările, să le documenteze și mai apoi să le publice.
Cercetătorii secolului 20 au dezvoltat teoria Big Bang-ului și au demonstrat că exista o abatere de 13.7 miliarde de ani în calculele lui Johannes Kepler de determinare a nașterii universului.

Poeţii şi artiştii au fost mai puţin interesaţi de vârsta lui şi au măsurat dimensiunile universului cu ajutorul simţurilor, considerând ca fiecare om are un punct fix la un moment în jurul căruia i se „învârte” întreaga viaţa. Fiecare om este un univers care atrage şi respinde, precum planetele, persoane, trăiri, amintiri.

„Universul are desăvârșirea proporțiilor armonice, dar armoniile trebuie să se lase pătrunse.” Johannes Kepler