DE ACTUALITATE

Radio Taxi: Astăzi, despre ”spray-ul de stingere a incendiilor” (audio)

În urma activităților de supraveghere de piață, desfășurate în mediile on-line și off-line, Registrul Auto Roman  a identificat promovarea unui produs de tipul „spray de stingere a incendiilor”, ca un echivalent al stingătorului auto, obligatoriu în dotarea autovehiculelor, care circulă pe drumurile publice.

Spray-ul de acest tip nu poate înlocui stingătorul de incendiu pentru autovehicule, astfel încât să fie asigurate cerințele admiterii și menținerii în circulație, pe drumurile publice, a vehiculelor rutiere.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, produsul tip spray face parte din categoria Agenți Neutralizatori Speciali și nu din categoria stingătoarelor de incendiu portative, singurele dispozitive, prevăzute în legislația în vigoare, ca fiind obligatorii în cadrul vehiculelor rutiere .

Totuși, produsele tip spray de stingere a incendiilor pot fi utilizate, însă nu pentru a înlocui stingătorul de incendiu, prevăzut ca dotare obligatorie a autovehiculelor, ci doar ca dispozitiv de stingere suplimentar, în cazul în care considerați necesar.

Rubrica ”Radio Taxi”, realizată de Alin Cîrțînă:

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: