Connect with us

Fapt divers

Fenomene naturale paradoxale, care arată uimitor

Natura este incredibilă și nici ei nu-i place să respecte toate regulile

Published

on

Natura este incredibilă și nici ei nu-i place să respecte toate regulile. Există fenomene naturale paradoxale, care arată uimitor și creează o iluzie ruptă de realitate.

1

1 STÂNCA ÎN FLĂCĂRI. YANARDAG. AZERBAIDJAN.

Secretul acestui fenomen surprinzător, este gazul natural. Din stratele subțiri și poroase de gresie, erup gaze naturale inflamabile. Odată aprinse, ele cu greu mai pot fi stinse. Din această cauză, stânca Yanardag arde continuu. Ea continuă să ardă practic pe orice timp. Noaptea, acest fenomen are un șarm unic.

2

2 OCEANUL DE STELE. MALDIVE.

Un fenomen atât de „cosmic” și fermecător poate fi admirat pe insula Vaadhu, din Maldive. Anume acest fenomen atrage marea parte a turiștilor, pe această insulă. Pe timp de noapte, se creează iluzia că întreg malul este împresurat cu stele. Totuși, iluzia Universului de sub picioare, se datorează planctonului bioluminescent.

3

3 DEȘERTUL ÎNFLORIT. ANZA-BORREGO. SUA.

În California se găsește un deșert unic, deosebit de toate acele locuri uscate și lipsite de viață. În marea parte a anului, Parcul Național Anza-Borrego, este un loc uscat. Însă în urma iernii bogate în ploi, deșertul este acoperit de un adevărat covor de flori. Acest fenomen durează o perioadă limitată, astfel încât, mii de turiști vin să vadă acest fenomen unic.

4

4 „MOLIZII SUBACVATICI”. KAZAHSTAN.

Acest lac se deosebește prin faptul că din mijlocul bazinului acvatic răsar molizi de înălțimi impunătoare. Cercetătorii au constatat că până în anul 1910, aici creștea o pădure deasă de conifere. În urma unui seism puternic, apa a inundat valea, iar copacii cresc direct din apă. Locul amintește de Lacul Roșu, până a fi înghițit de vile și pensiuni, care au restricționat accesul în zonă.

5

5 COPACII-FANTOME. PAKISTAN.

Copacii-coconi din părțile Pakistanului, au apărut în urma inundației, care a avut loc în anul 2010. Atunci, nivelul apei a fost destul de crescut, pe parcursul unei perioade îndelungate. Din această cauză, păianjenii au fost nevoiți să se mute în copaci. Ei au înfășurat copacii de jur-împrejur în păienjeniș, creând acest peisaj ireal.

6

6 LACUL ÎN TREPTE. CHINA.

Un bazin acvatic destul de ciudat, situat pe teritoriul parcului Jiuzhaigou, din China. Practic, acest fenomen poate fi explicat, fiind urmare a cristalizării calcitului, ce a durat ani de zile. Locuitorii Chinei socot că aceste cascade stratificate reprezintă pielea solzoasă a unui dragon, care a lepădat-o în urma năpârlirii, când zbura deasupra pământului.

7

7 MELEAGUL „CAPRELOR ZBURĂTOARE”. MAROC.

În realitate, nu este nimic magic în aceste capre, deși fenomenul arată destul de neobișnuit. Caprele urcă sus în copaci, datorită climei locale, foarte uscate. Doar sus în copac, ele pot găsi frunzele verzi și suculente, atât de îndrăgite de către acestea. Caprele urcă în copac cu ajutorul copitelor, întru-cât la speciile de munte, copitele sunt special adaptate pentru a se cățăra pe pereții abrupți ai versanților.

8

8 LOCUL UNDE ELEMENTUL FOCULUI ÎNTÂLNEȘTE ELEMENTUL APEI. HAWAII. SUA.

Un fenomen neobișnuit poate fi admirat în Big-Island, unde lava vulcanică întâlnește oceanul, la propriu. Acest fenomen este însoțit de nori de vapori, iar procesul arată destul de uimitor. Această scenă este foarte spectaculoasă pe timp de noapte. Turiști din toată lumea vin aici ca să admire această priveliște, sursa: calatorul.net