Connect with us

National

Ministerul Sanatatii si Radio Romania impreuna pentru campania ”Vaccin pentru viata”

În spiritul misiunii sale publice, Radio România se alătură …

Published

on

Ministerul Sănătăţii începe în această săptămână o campanie prin care va încerca să-i convingă pe părinţi să-şi vaccineze copiii, în contextul în care numărul cazurilor de rujeolă a depăşit 8.000 şi au fost confirmate 31 de decese.

În spiritul misiunii sale publice, Radio România se alătură demersurilor de informare despre beneficiile vaccinării şi începe, astăzi, o campanie în acest sens. De altfel, Radio România a atras atenţia încă de acum doi ani despre pericolele la care sunt expuşi copii ai căror părinţi refuză vaccinarea, în condiţiile în care 180 de mii de copii nu sunt imunizaţi împotriva rujeolei, iar alţi 80 de mii nu au fost vaccinaţi împotriva poliomielitei.

Timp de două săptămâni, la Radio România Actualităţi, Antena Satelor, Radio România Cultural şi Radio România Regional veţi putea afla date despre imunizare şi impactul acesteia asupra sănătăţii.

Atât pe calea undelor, cât şi pe paginile de internet ale acestor posturi, vor fi trecute în revistă riscurile la care se expun cei care nu se vaccinează, efectele secundare ale vaccinurilor, dar şi necesitatea adoptării unei noi legislaţii în privinţa vaccinării.

Autorităţile sanitare dau asigurări că aprovizionarea cabinetelor medicale cu vaccinuri se desfăşoară fără probleme. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat la Apelul Matinal de la Radio România Actualităţi, că vaccinul ROR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, şi cel hexavalent au fost distribuite în toate judeţele. Acolo unde cantităţile de vaccin sunt insuficiente, acestea pot fi redistribuite sau suplimentate prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, a mai spus ministrul Florian Bodog.

El a precizat că Ministerul Sănătăţii a încheiat contracte pentru toate vaccinurile şi a început procedura, inclusiv pentru vaccinul antigripal şi cel împotriva hepatitei la copii. Ministrul Sănătăţii a apreciat că o soluţie pentru evitarea sincopelor în aprovizionarea cu vaccinuri o reprezintă contractele pe termen lung, care oferă predictibilitate şi siguranţă:

În Uniunea Europeană, în jumătate dintre ţările membre nu există scheme obligatorii de vaccinare. În restul există, însă, cel puţin un vaccin obligatoriu. În Franţa, la ora actuală, trei tipuri de vaccin sunt obligatorii pentru copii: cele pentru difterie, tetanos şi poliomielită. Celelalte sunt doar recomandate, după cum aflăm de la corespondentul nostru la Paris, Anton Cazacu: