DE ACTUALITATE

Craiova Jazz Festival

Festivalul se va deschide marți, 10 septembrie, ora 19.00, cu un concert susținut de Oltenia Big Band (conducerea muzicală: Dorin Măciucă). Formația are în componență muzicieni din Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” și îmbină, într-o manieră profesionistă, stilurile pop, funk, gospel, latino sau jazz.

Miercuri, 11 septembrie, pe scena instituției – care va găzdui toate evenimentele din cadrul festivalului – va urca Arya Jazz Band.

Invitații serii de joi, 12 septembrie, vor fi Ana Mardare și Tudy Zaharescu Jazz & Soul Band (România). Considerată de realizatorul şi criticul de muzică Titus Andrei „o voce  specială, deosebit de personală, o combinaţie între jazz, rock soul şi gospel”, Ana Mardare are o experienţă bogată pe plan artistic, fiind câștigătoarea multor premii la festivaluri româneşti de interpretare şi creaţie. Tudy Zaharescu este compozitor, aranjor, producător și a fost apreciat de criticul Florian Lungu drept „cel mai valoros baterist de jazz al momentului”.

Craiova Jazz Festival se va încheia vineri, 13 septembrie, cu concertul prezentat, de la ora 19.00, de Cico’s Jazz Orchestra (Germania) împreună cu Oltenia Big Band, pe care publicul i-a mai putut asculta și la prima ediție a festivalului, din 2017. Conducerea muzicală îi aparține unui maestru al jazz-ului, Horia Dinu Nicolaescu, originar din Craiova, stabilit în Germania din 1971, cu răsunătoare succese în plan național și internațional.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Circulaţie îngreunată în punctul de frontieră Giurgiu – Ruse

Închide