Connect with us

Fapt divers

Șase obiecte banale despre care nu știai că-ți pot curăța locuința

Ti-ai pătat cămașa preferată; trebuie să cureți gresia din baie dar nu mai ai degresant; sau poate trebuie să faci o bijuterie să pară nou-nouță.

Published

on

Cola, bună la orice

Unele dintre cele mai populare băuturi carbogazoase sunt cele pe bază de cola, care s-au dovedit să fie atât răcoritoare, cât și destul de utile pentru curățenia locuinței. Internetul ne arată zeci de feluri în care acest suc poate să fie folosit în orice casă, fără probleme. Din acest motiv, el este considerat o soluție bună pentru aproape orice.

  • Puteți să spălați geamurile: Poate că pare surprinzător ca o băutură dulce să lase geamurile curate ca lacrima, dar este adevărat. Acidul citric din componență este benefic pentru înlăturarea murdăriei și a petelor de pe ferestre, deoarece acționează similar cu lichidele de curățat cu aromă de citrice.
  • Să spălați vasele: Un alt sfat pentru locuință este să folosiți Cola ca să curățați farfurii și tacâmuri. Diverse chimicale din lichidul carbogazos vor acționa asupra grăsimii și a mâncării întărite. Scufundați vasele în Cola și lăsați-le câteva minute, după care grăsimea se desprinde fără probleme.
  • Puteți scăpa de rugină: Rugina de suprafață este inestetică și riscă să atace metalul în profunzime. În funcție de gravitate, este nevoie să scufundați obiectul în Cola și să frecați câteva minute.
  • Scăpați de pete de vopsea: Dacă v-ați pătat mobila cu vopsea, veți avea nevoie de un prosop îmbibat în sucul-minune ca să scăpați de problemă.

Cola este bună să curețe și piscina, vasul de toaletă și obiectele din cupru, elimină petele de ulei și vă scapă de insectele dăunătoare.

 

Pasta de dinți

Cunoscută pentru zâmbetul alb pe care ni-l poate oferi, pasta de dinți este și o soluție eficientă pentru obiectele din argint. Un pic de pastă și o periuță veche sunt de ajuns ca să redați luciul unui bănuț din argint sau unei bijuterii frumoase din colecție. Mai mult, pasta de dinți acționează și asupra petelor cauzate de apă pe diverse suprafețe lucioase. Sunt multe beneficii ale pastei de dinți, de la curățarea pantofilor pentru sport, până la eliminarea urmelor de creion de pe pereți sau a urmelor de ruj și cerneală de pe haine. Puteți scăpa de mirosurile puternice de pe palme, de coșuri și ajută și oglinda din baie să nu se aburească.

 

Sucul de lămâie

O sursă bogată în vitamina C, apreciată pentru utilitățile sale în sănătatea oamenilor, sucul natural de lămâie oferă multiple soluții pentru bărbați harnici și femei iscusite. Precum celelalte produse amintite, și sucul de lămâie ajută să elimine petele, dar de această dată din cuptoare, de pe obiecte din lemn sau de pe masa și blatul din bucătărie. De asemenea, sucul de lămâie cu apă, dacă este eliberat sub formă de spray, lasă un miros plăcut în cameră și pe orice obiect pe care este folosit. Nu uitați să spălați cu apă caldă ca să nu aveți parte de suprafețe lipicioase.

 

Oțetul alb (incolor)

Ideal ca să dea savoare salatelor, oțetul este folosit și ca leac „băbesc”, dar și pe post de soluții practice pentru locuință. Așa cum știm, capul de duș din baie poate să acumuleze depuneri de calcar, după o perioadă mai lungă de utilizare. Tocmai din acest motiv internauții recomandă să umplem o pungă din plastic cu oțet, să scufundăm dușul în ea și să-l lăsăm peste noapte. A doua zi va fi curat. În general, oțetul este folosit ca dezinfectant și ca odorizant și este util în toate colțurile locuinței. Mai mult,  elimină grăsimea de pe farfurii și curăță bucătăria. De asemenea, orice aparatură de tip mixer, blender sau cafetieră poate fi curățată cu o combinație de apă și oțet. Până și covoarele își pot pierde petele grație oțetului, tot în combinație cu apă.

 

Nucile

Au un gust bun și sunt sănătoase, dar nucile pot să redea „sănătatea” și obiectelor de mobilier. Micile zgârieturi și lovituri pot fi mascate dacă frecați cu un miez de nucă pe zona cu probleme. În acest fel, suprafața lemnoasă o să-și recapete luciul de altă dată. Mai mult, nucile vă scapă și de păianjeni. Coaja de nucă este toxică pentru aceste insecte și, de fel, păianjenii nu se apropie de ele.

ULTIMA ORĂ

Sport7 ore ago

FC U Craiova retrogradează în Liga a 2-a: Măsuri imediate luate de conducere

După o finală tensionată în play-out-ul Ligii 1, FC U Craiova a suferit retrogradarea în Liga a 2-a. Echipa a...

Regional8 ore ago

Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina deschide perioada de reînscrieri pentru anul școlar 2024-2025

Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina anunță deschiderea perioadei de reînscrieri pentru anul școlar 2024-2025. În perioada 13-31 mai 2024,...

National8 ore ago

Ministerul Apărării Naționale lansează un apel la recrutare pentru peste 2.600 de posturi în forțele armate

Ministerul Apărării Naționale anunță o nouă serie de angajări în cadrul forțelor armate, oferind tinerilor, atât băieți, cât și fete,...

National8 ore ago

Universitatea din Craiova aduce excelența în horticultură la European Congress Horticulture

În perioada 13-16 mai 2024, Palatul Parlamentului din București găzduiește un eveniment de prestigiu – EUROPEAN CONGRESS HORTICULTURE. Facultatea de...

Regional8 ore ago

Ziua Latinității sărbătorită, de Universitatea din Craiova, prin ediția a VI-a a Concursului Național de Traducere între Limbile Romanice și Limba Latină

Cu un număr în continuă creștere de participanți, Departamentul de Limbi Romanice și Clasice, în colaborare cu Centrul de Cercetare...

Alegeri 20248 ore ago

Agenda electorală – 13 mai – Alegeri locale

Candidatul PNL la Primăria Craiova, Nicolae Giugea, a fost la sfârșitul săptămânii trecute, împreună cu echipa,  în cartierul Craiovița Nouă....

National9 ore ago

Au început evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

În perioada 13-29 mai, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se pregătesc pentru sesiunea de evaluări...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON